Sider

mandag den 7. juli 2014

Ugle-uro










For lang tid siden, lang tid inden jeg blev gravid faldt jeg over en sød ugleuro inde på babyklar, og tænkte den måtte jeg da lave, når jeg engang fik fat i noget filt. For noget tid siden fik jeg fat i noget filt, og jeg måtte derfor lave denne uro. DIY guide til ugleuroen kan du finde her.
I stedet for at købe et uro-ophæng, har jeg brugt noget kraftigt ståltråd, som jeg har lavet et par runde runder af, og herefter viklet garn rundt om. Det er en super den måde at lave et personligt uro ophæng. 
Ugleuroen hænger nu over puslebordet og bringer rigtig meget glæde til lille C. 


lørdag den 5. juli 2014

Hjemmelavet puslebord

Noget af det sidste større kreative jeg lavede inden jeg fødte, var at lave en pusleplads til lille C. Puslebordet er lavet ud af MDF plade, som herefter er malet hvidt, henover har jeg hængt en hylde fra IKEA. Pladen fik jeg skåret i Bauhaus, det skrå hjørne på pladen skar jeg selv af med en stiksav. 


Billederne har jeg taget inden datteren kom til verden. Nu er bordet fyldt op med tøj, stofbleer og bleer i lange baner :-)


Lidt billeder fra processen kan ses her. 

Jeg skar et hjørne af pladen, som jeg brugte til at gøre pladen tykkere der hvor jeg satte bordbenet på. Bordbenet er højdejusterbart og købt i IKEA.

Hele bordpladen set fra undersiden.

Da bordpladen er væghængt, startede jeg med at sætte to rigler op på væggen. Husk at bruge skruer der er lange nok til at gå igennem rigelen og et godt stykke ind i væggen. Jeg borede for med en slagboresmaskine og satte passende rawplugs i, inden jeg skruede riglerne i væggen. Herefter satte jeg bordpladen på og skruede den fast til riglerne. Her undersænkede jeg hullet inden, så jeg ikke havde en skrue som stak op. 

På undersiden af hylden, som jeg satte op over puslepladen, klistrede jeg en masse skumfigurer op, så hun ville have noget et se på når hun blev puslet. Skumfigurerne er sat op med dobbeltklæbende tape.  



onsdag den 2. juli 2014

Lang tid siden sidst

Meget er sket siden jeg postede sidste indlæg, og jeg havde slet ikke regnet med at der skulle gå så lang tid inden mit næste indlæg. Grunden, ja, min lille datter C kom til verden i slutningen af april, og lige knap fire uger efter mistede jeg min mormor til kræft. Så overskuddet til at lave noget kreativt har været meget lille. Nu er overskuddet endeligt ved at være tilbage (en smule i hvert tilfælde), og så skal der blogges kreativt igen.

En nem lille ting at lave er små eller store papir diamanter. Dem jeg har lavet her ligger på vores fjernsynsskænk og pynter. Papiret er købt i pandurohobby for flere år siden. Metoden til at folde disse fine papir diamanter er nem og tager kun få minutter, og du kan finde en guide lige her. Hvis du kan lige kreative ting og ikke allerede kender Design & Form's hjemmeside, så tjek den ud, den er virkelig fin, og har mange fine diy guides.