Sider

lørdag den 30. maj 2015

Flere bøger



Fik en forsinket fødselsdagsgave for nogle uger siden, to dejlige bøger som indbyder til kreativitet. Har kigget begge bøger godt igennem og må sige at begge bøger er godt gennemarbejdet. Fine billeder og nem instruktion. Har allerede brugt 300 strikkemønstre til et trøje jeg er ved at lave til lille C. Da jeg jo ikke er ret gode med strikkepinde, måtte jeg søge hjælp i bogen, både til mønstret og til måden man skulle tage ud til ærmer. Og kan kun sige at jeg er ovenud tilfreds med forklaringen, for selv jeg forstod lige pludselig et strikkemønster!

fredag den 17. april 2015

Et hæklet juletræstæppe




Vi skulle holde jul for første gang som familie sidste jul, og der skulle selvfølgelig et juletræstæppe til. Jeg havde godt nok arvet et fint et fra min mormor, da hun døde, men der var alt for mange minder i det til at jeg kunne holde ud af bruge det. Jeg fandt en opskrift på en doily (HER) på ravelry, som jeg kunne lide, men størrelsen var jeg ikke helt tilfreds med. Originalen bliver 33" (ca. 84 cm) og det er jo slet ikke stort nok til et juletræ. Jeg lavede derfor en opskallering, brugte tre tråde bomuldsgarn (brugte det fra Søstrene Grene) og en 8 mm nål, samt ændrede lidt i opskriften så jeg gentog noget af mønstret, så det blev større. Tæppet blev ca. 160 cm i diameter, perfekt til et juletræ. 




Hvis du vil lave et magen til skal du bruge: 
15 nøgler garn (Her er der brugt 50g fra Søstrene Grenes)
 8mm nål
4 meter bomuldslærred til at montere det på
Vliseline (jeg brugte en meget kraftig en, for at give tæppet mere stabilitet)
ca. 5,5 meter kantbånd
Kraftig sytråd til monteringen
En polsternål
MASSER af tid :-)

Hækl efter opskriften til og med række 14. Herefter gentages række 11 (nu række 15), og herefter række 8-10 (nu række 16-18). På denne måde laver man en ekstra omgang mønster med CL.  
Efter række 16 skulle man gerne have 1 beg CL og 89 CL. Og efter række 18 skulle man gerne have 89 SC og 90 Ch-5 sp. 
Nu følger man bare opskriften igen, dvs. fra opskriftens række 15 og frem. Antallet af masker har man øget med 50 %. Dvs. vil sige at i sidste række skal man ende ud med 90 vifter/buer. 
Herefter er det bare at hæfte tråden. 

Monteringen: 
Stoffet deles i to, således man har to stykker på to meter. De syes sammen, så man får en bred firkant på 2 meter * 2gange stoffets bredde. Syningen presses og vliselinen stryges på bagsiden. Sæt god tid af til det, for de mindste rynker vil irriterer øjet på det færdige resultat. 
Marker let midten af stoffet, og begynd at sy tæppet fast til underlaget med polsternålen. Jeg syede midten fast og arbejdede mig herefter ud af, hvor jeg syede hver CL runde fast og den yderste række vifter/buer. Husk at holde øje med at man ikke trækker tæppet skævt. 

Når tæppet er syet fast klippet det overskydende stof af i en passende afstand fra vifterne/buerne, og der syes kantbånd på. Og så er det bare tilbage at nyde ens arbejde :-) 



mandag den 23. marts 2015

Kærlighed ved første sting og en dejlig fødselsdag


Selvom de sidste måneder har stået i sygdommens tegn herhjemme (mere om det på andet tidspunkt), blev min fødselsdag i sidste uge lige markeret med lidt hygge i weekenden. En veninde kom forbi, og vi tøsehyggede i byen lørdag aften og søndag kom min søster og hendes familie, og tidligere på ugen var mine forældre forbi (her fik vi den dejligste chokoladekage jeg længe har smagt, men den får et helt indlæg for sig selv, for så god var den).

Jeg er ikke typen der elsker at fejre fødselsdag, jo for andre, men ikke for mig selv, og hader især når folk spørger hvad jeg ønsker mig, for jo ældre jeg bliver og jo mere sat jeg bliver i mit liv, jo mindre ønsker jeg mig. MEEEEN i år var der faktisk noget at skrive på ønskesedlen, nemlig Kærlighed ved første sting af Tilly Walnes, samt bogen 200 hæklemønstre. Fik hele 2 eksemplarer af Kærlighed ved første sting (Der var vist sket en kommunikationsbrist :-)), ingen 200 hæklemønstre, men den ene af Kærlighed ved første sting skal da byttes til denne. Og så fik jeg Børnetøj af Sabine Lemire. 

Har lige hurtigt bladret Kærlighed ved første sting igennem og har jo selvfølgelig forelsket mig i flere af tingene, men især denne kjole, Megan-kjolen, må jeg have lavet på et tidspunkt. Bogen er rigtig god for begyndere, godt illustreret og velformuleret, med god humor blandet ind imellem alt det faglige, så man ikke glemmer at man faktisk skal have det sjovt når man syr.


Har også forelsket mig i kjolen nedenfor fra Børnetøj. Hmmm…. Lille C skal altså til at vokse (MEGET!) for at hun ville kunne passe den, for størrelserne starter fra 2 år (og hun er stadig en 74 body og 80 i bukser, så der er laaaang vej inden hun kan være i denne).




torsdag den 19. februar 2015

En sprutte og en uvorn lille C


Da svigerinden fødte for nylig, næsten hele 5 uger før tid, skulle den lille pige selvfølgelig have en lille sprutte (sammen med alt det andet hun/forælderne har fået). Så skyndte mig at få gang i hæklenålen en aften og næste formiddag var den færdig og klar til aflevering da manden skulle over på barselsbesøg. Lille C og jeg blev hjemme, da de jo lå på sygehuset, og baby'er/børn synes jeg ikke skal med på et barselsbesøg på sygehuset, så længe de ikke er søskende. Så kan det altså godt vente til den nyfødte kommer hjem. 




Desuden måtte mine den største af mine fine papir-diamanter lade livet for nyligt. Havde lille C ude af syne et kort øjeblik, og selvom hun mange gange har fået at vide at hun ikke måtte røre ved dem, blev fristelsen nu for stor. Og da hun jo allerede havde fået den mast, lod jeg hende beholde den til den var mast helt til uigenkendelighed. Men hun hyggede sig. 





torsdag den 12. februar 2015

To toilettasker til to små søde piger



I december syede jeg disse to toilettasker. Den ene fik lille C, og den er altså rigtig god til at have div. salver, næsesuger, panodiler mm. til hende i. Den anden kom der fyld i og blev givet til min svigerinde og svoger i julegave, så de var forberedt på den første forkølelse/sygdom når deres lille pige var kommet til verden. Toilettasken blev givet sammen med et sæt sengetøj og et badeslag jeg havde syet. Gaven vakte rigtig stor glæde, især fordi indholdet i toilettasken er ikke lige det man tænker på at købe, når man skal være forælder for første gang. 
Toilettasken er lavet (dog lidt mindre her) efter denne DIY fra Stjernefrø





mandag den 9. februar 2015

Sengetøj med en mindre Zoo på

Syede inden jul to sæt babysengetøj, et til lille C og et til hendes lille nye kusine, som kom til verden her for nylig, næsten 5 uger før tid. Puhaa hvor er de altså små sådan nogle babyer. 
Er simpelthen så vild med printet på stoffet, det er så børnevenligt og samtidig er kvaliteten bare så lækker og blød. Tror kun jeg vil bruge bomuldssatin til sengetøj fremover. 






På bagsiden har jeg brug en rosa bomuldssatin, og til kanten har jeg brugt noget satinbånd, som jeg havde liggende. Bomuldssatinen er købt i Stof og Stil. 

fredag den 6. februar 2015

En hynde til Stokke, nyt legetøj og endnu en LaRaLiL kjole (også til niecen)

Min lille pige er jo for længst vokset ud af hendes Newborn sæt på Stokke stolen, og er rykket over i babysædet med en sele på. Da hun flyttede over i babysædet, blev jeg for nærig til at bruge 299 kr på en hynde, når jeg lige havde brugt 399 kr på babysædet. Man er vel jyde. Det måtte kunne gøres billigere tænkte jeg. Så hjemme i gemmerne fandt jeg stof og lidt pladevat. Og kort tid efter havde lille pigen et lidt blødere sted at placere sin dertil indrettede :-)














Mit nye legetøj er en ny symaskine, har i længere tid ønsket mig en ny symaskine, var simpelthen vokset fra min gamle. Den kunne ikke længere det jeg gerne ville og så må man jo skifte ud. Så gik fra en Singer Simple 3229 til  en Husqvarna VIKING Opak 690 QE. Og sikke en opgradering. Nu syer min maskine for mig, og ikke jeg for den, for skulle godt nok arbejde for at få min Singer til at sy. Det første der kom igennem maskinen var (endnu) en LaRaLiL kjole til niecen. Nåede ikke at fotografere den ordentligt inden den blev afleveret, men fik lige taget dette billede inden trykknapper blev sat i. Der blev sat råhvide hjerteformede kam-knapper i. 

Mønstret er denne gang Lara i str. 98/104. Jeg har ændret lidt i det, da jeg har forlænget for- og bagstykke med 1 cm, nederdelen med 2 cm og så har jeg lavet ærmerne 2 cm kortere. Det er jo ikke sådan når niecen er lang og tynd, så må man jo ændre lidt hist og her for at det passer. 

søndag den 11. januar 2015

Bukser til lille C

Her har været stille, alt for stille. Det er ikke med min gode vilje, men vi har været ramt hårdt af sygdom i familien i efteråret. Kan kun sige at jeg virkelig inderligt hader kræft, og at det har ramt alt for mange familiemedlemmer nu. Heldigvis er overskuddet i familien så småt begyndt at komme tilbage, og jeg har lavet et nytårsforsæt at jeg skal gøre noget, som gør mig glad. Og lave kreative ting og dokumentere dem, gør mig glad. Så håber der bliver mere gang i bloggen her i det nye år. 
Men nu til det, som det hele handler om, bukser til C. Hun lavede i efteråret et længde ryk, og i løbet af en uge stumpede alle hendes bukser. Så måtte jeg jo igang ved symaskinen. Modellen er efter LaRaLiL's buksemønster. Bukserne med lommer er lige efter mønstret, bukserne uden lommer gjorde jeg lidt bredere i taljen og lidt længere i benene. Dette resulterede i at de faldt af hende når hun kravlede :-) Så de blev syet ind i taljen igen.