Sider

onsdag den 10. september 2014

Lækker, men simpel hjemmelavet lampe












Har lavet denne fine, fine lampe. Den er lavet ud af en rispapirlampe, hvorpå der er limet stykker af papir trekanter. Papir trekanterne er skåret med en bredde på 2,5 cm. Når man skærer papiret på denne måde, er det kun de to yderste halve trekanter som går til spilde og en trekant som bliver lidt mindre i bredden (dette kan ikke ses når lampen først er lavet). Jeg kan desværre ikke huske, hvor jeg så lampen henne i sin tid, tror det var på pinterest. 



Når man laver lampen, starter man i bunden og limer trekanterne på med en limpistol én af gangen, gerne med lidt mellemrum. Mellemrummet på den nederste halvdel af lampen var ca. 1-2 cm. Herefter bevæger man sig opad på lampen. Indtil jeg nåede ca. halvvejs havde jeg lampen til at ligge mellem mine knæ med bunden opad, hvorefter jeg vendte den om (så den hængte rigtigt) og hængte den bag på en stol i en snor, hvor jeg kunne arbejde videre på den. 
Da jeg nåede midt på lampen begyndte jeg at tænke på at trekanten skulle dække over det mellemrum der var under den, således at man til sidst endte med ikke at kunne se rispapirlampen. 

Lampen er rigtig simpel at lave, men den tager tid, LAAAANG tid at lave. Og der skal skæres RIGTIG MANGE papirtrekanter, så er det sagt :-) Men hold da op, hvor giver den et smukt lys, når den er tændt.  



søndag den 31. august 2014

En LaRaLiL Luna kjole til niecen




Modtog i sidste uge alle tre mønstre fra LaRaLiL, og allerede lørdag var jeg derfor nede og købe stof til en Luna kjole i str. 98/104 til niecen. Og imellem lurerne som lille C. har taget blev kjolen syet. Dog måtte knaphullerne vente lidt, da min symaskine åbenbart ikke kan hitte ud af at sy snaphuller i strækstoffer (hruumpf, hvilket jeg ikke er helt tilfreds med). Nå men knaphullerne blev syet ved at jeg strøg lidt vlieseline på uden det kan ses, dette trick skal jeg nok lige få taget billeder af ved næste kjole. Kjolen er rigtig nem at sy, og hvis man er det mindste i tvivl om hvordan man skal gøre, kan man finde en udførlig syvejledning her.
Kjolen er syet op i isoli og rib fra Stof og Stil, her er de fine træknapper også fra. 

Næste projekt er at få tegnet alle tre mønstre af i alle størrelserne, så de er lige til at sy en anden gang. Jeg synes altså nogen gange at en stor del af ens tid går med at få tegnet mønstret af. Meeen det handler nok mere om, at jeg nogle gange er lidt for utålmodig med at så sat saksen i stoffet og komme i gang. 



mandag den 7. juli 2014

Ugle-uro










For lang tid siden, lang tid inden jeg blev gravid faldt jeg over en sød ugleuro inde på babyklar, og tænkte den måtte jeg da lave, når jeg engang fik fat i noget filt. For noget tid siden fik jeg fat i noget filt, og jeg måtte derfor lave denne uro. DIY guide til ugleuroen kan du finde her.
I stedet for at købe et uro-ophæng, har jeg brugt noget kraftigt ståltråd, som jeg har lavet et par runde runder af, og herefter viklet garn rundt om. Det er en super den måde at lave et personligt uro ophæng. 
Ugleuroen hænger nu over puslebordet og bringer rigtig meget glæde til lille C. 


lørdag den 5. juli 2014

Hjemmelavet puslebord

Noget af det sidste større kreative jeg lavede inden jeg fødte, var at lave en pusleplads til lille C. Puslebordet er lavet ud af MDF plade, som herefter er malet hvidt, henover har jeg hængt en hylde fra IKEA. Pladen fik jeg skåret i Bauhaus, det skrå hjørne på pladen skar jeg selv af med en stiksav. 


Billederne har jeg taget inden datteren kom til verden. Nu er bordet fyldt op med tøj, stofbleer og bleer i lange baner :-)


Lidt billeder fra processen kan ses her. 

Jeg skar et hjørne af pladen, som jeg brugte til at gøre pladen tykkere der hvor jeg satte bordbenet på. Bordbenet er højdejusterbart og købt i IKEA.

Hele bordpladen set fra undersiden.

Da bordpladen er væghængt, startede jeg med at sætte to rigler op på væggen. Husk at bruge skruer der er lange nok til at gå igennem rigelen og et godt stykke ind i væggen. Jeg borede for med en slagboresmaskine og satte passende rawplugs i, inden jeg skruede riglerne i væggen. Herefter satte jeg bordpladen på og skruede den fast til riglerne. Her undersænkede jeg hullet inden, så jeg ikke havde en skrue som stak op. 

På undersiden af hylden, som jeg satte op over puslepladen, klistrede jeg en masse skumfigurer op, så hun ville have noget et se på når hun blev puslet. Skumfigurerne er sat op med dobbeltklæbende tape.  



onsdag den 2. juli 2014

Lang tid siden sidst

Meget er sket siden jeg postede sidste indlæg, og jeg havde slet ikke regnet med at der skulle gå så lang tid inden mit næste indlæg. Grunden, ja, min lille datter C kom til verden i slutningen af april, og lige knap fire uger efter mistede jeg min mormor til kræft. Så overskuddet til at lave noget kreativt har været meget lille. Nu er overskuddet endeligt ved at være tilbage (en smule i hvert tilfælde), og så skal der blogges kreativt igen.

En nem lille ting at lave er små eller store papir diamanter. Dem jeg har lavet her ligger på vores fjernsynsskænk og pynter. Papiret er købt i pandurohobby for flere år siden. Metoden til at folde disse fine papir diamanter er nem og tager kun få minutter, og du kan finde en guide lige her. Hvis du kan lige kreative ting og ikke allerede kender Design & Form's hjemmeside, så tjek den ud, den er virkelig fin, og har mange fine diy guides. 






fredag den 28. marts 2014

Alt det jeg i sin tid lavede til mit og mandens bryllup (del II)

Denne del omkring brylluppet, omhandler alt det jeg lavede af bordpynt, kagen og resten, som ikke passer ind andre steder. 
I stedet for bordkort (de firkantede, som er foldet på midten, hvor navnet så lige er kradset ned på, synes jeg er en af de grimmeste ting der findes!!!) lavede jeg bordæsker. Disse gav også plads til lidt opbevaring af godter til gæsterne i selve æskerne.   


På indersiden af låget, havde jeg lavet et lille rim, som fortalte hvad der gemte sig i æsken. 


I æskerne blev der også lagt lidt silkepapir, for at gøre det lidt lækkert. I mændenes blev der brugt den grønne og i damernes blev der brugt den lyserøde (som var det nærmeste jeg kunne komme på den gammelrosa farve jeg ellers havde brugt). 




Indholdet i æskerne var et stykke chokolade, et plaster, et bolche, et stykke tyggegummi, to tandstikker og to panodiler i en lille æske. Og hold da op hvor gjorde æskerne og indholdet lykke. Chokoladen jeg brugte er (vist nok) de små potionsstykker fra marabou, hvor jeg tog den yderste indpakning af, og lavede en som passede ind i temaet. 


Til chokoladen havde jeg lavet fire forskellige modeller, som der blev skiftet imellem til æskerne. 
For ikke bare at lægge to panodiler ned i bordæsken, lavede jeg små æsker, hvori jeg puttede panodilerne. På denne måde var gæsterne heller ikke i tvivl om, hvad de små piller var. 


Da jeg er multiallergiker (herunder mange forskellige slags pollen), måtte vi tænke kreativt da det kom til den øvrige borddekoration, da blomster dekorationer var udelukket. Jeg vidste, at når vi nåede maj måned plejer jeg at være på rigeligt med medicin, og jeg gad ikke at skulle tage mere for at kunne være med til mit eget bryllup. Derfor blev der bestilt store høje lysestager, hvorpå der blev stille bloklys. Herudover lavde jeg hvide kugler (lavet af snor, dyppet i lim og viklet omkring en ballon). 

Beklager billedkvaliteten, det er taget med min mors telefon. 
Rundt om, blev der lagt nogle grene, og så blev der sat servietter på. Billedet her, er af noget bedre kvalitet, da det blev taget af vores bryllupsfotograf. 


Desuden lavede jeg selv mit strømpebånd. 

Herudover, lavede jeg selv vores bryllupskage, som blev i tre etager. Selve kagebunden var en vaniliebund med hakkede mandler i, som blev flækket til tre bunde pr etage. I mellem bundene blev der lagt creme, det ene lag var en brombær-mascarpone creme, mens det andet lag var en asti-creme. Kagen blev smurt op og dækket med fondant. Fondanten var et kompromis. Jeg brydes mig ikke om smagen, jeg synes det er alt for sødt, men jeg kunne ikke få den samme farve hvis jeg brugte marcipan. Og her valgte vi altså udseende over smag. Så blev den pyntet med små blomster, som jeg selv havde stukket ud i fondant og malet med noget spiseligt farvet pulver. 

Vi havde ikke selv taget et brudepar med til kagen, da vi begge synes det er lidt mærkeligt (og grimt), men kokken i køkkenet ville ikke sende kagen op uden brudepar, så brudepar fik vi alligevel. Overflødighedshornet stod hotellet for, og tror aldrig jeg har smagt så godt konfekture. 

De små blomster, som jeg pyntede kagen med. Lavede 96 stk (delt mellem to forskellige størrelser), og brugte en god del af dem. 
Hmm, så tror jeg også at jeg nåede rundt om det, jeg selv lavede til brylluppet. En dag, skal jeg nok tage mig sammen og få lavet et DIY indlæg til hvordan man laver bordæskerne og panodilæskerne, og smide en opskrift op på kagen.  



torsdag den 27. marts 2014

Alt det jeg i sin tid lavede til mit og mandens bryllup (del I)

For snart to år siden blev manden og jeg gift, og selvom det var et bryllup på SU budget, var der bare ting, som jeg ikke ville gå på kompromis med. Så i stedet for at købe os til mange ting, blev der kreeret mange ting til dagen. Det første jeg startede med, var at designe et monogram og vælge et mønster, som skulle være gennemgående på det hele. Mønsteret, fandt jeg på nettet, og vil jeg ikke gengive her som skabelon, da jeg ikke har rettighederne til det. 

Herefter fulgte fulgte valg af farver, som blev råhvid, gammelrosa og en mosgrøn. Disse farver var gennemgående, lige fra invitationer til borddekorationen. 

Invitationerne så således ud: 
Invitationerne udepå

Sådan så invitationerne så ud inden i.
Til kirken lavede jeg risæsker, hvorpå monogram, dato og mønster igen var gennemgående.





Desuden havde vi en masse vandflasker til receptionen, hvor jeg havde pillet etiketten af, og designet en, som passede ind i temaet. Disse har jeg desværre ikke et ordentligt billede af, men har forstørret og klippet lidt i et af billederne fra brylluppet, så man kan få en fornemmelse af, hvad jeg snakker om. 



I næste del, viser jeg det, som jeg lavede til bordet og kagen.