Sider

fredag den 28. marts 2014

Alt det jeg i sin tid lavede til mit og mandens bryllup (del II)

Denne del omkring brylluppet, omhandler alt det jeg lavede af bordpynt, kagen og resten, som ikke passer ind andre steder. 
I stedet for bordkort (de firkantede, som er foldet på midten, hvor navnet så lige er kradset ned på, synes jeg er en af de grimmeste ting der findes!!!) lavede jeg bordæsker. Disse gav også plads til lidt opbevaring af godter til gæsterne i selve æskerne.   


På indersiden af låget, havde jeg lavet et lille rim, som fortalte hvad der gemte sig i æsken. 


I æskerne blev der også lagt lidt silkepapir, for at gøre det lidt lækkert. I mændenes blev der brugt den grønne og i damernes blev der brugt den lyserøde (som var det nærmeste jeg kunne komme på den gammelrosa farve jeg ellers havde brugt). 




Indholdet i æskerne var et stykke chokolade, et plaster, et bolche, et stykke tyggegummi, to tandstikker og to panodiler i en lille æske. Og hold da op hvor gjorde æskerne og indholdet lykke. Chokoladen jeg brugte er (vist nok) de små potionsstykker fra marabou, hvor jeg tog den yderste indpakning af, og lavede en som passede ind i temaet. 


Til chokoladen havde jeg lavet fire forskellige modeller, som der blev skiftet imellem til æskerne. 
For ikke bare at lægge to panodiler ned i bordæsken, lavede jeg små æsker, hvori jeg puttede panodilerne. På denne måde var gæsterne heller ikke i tvivl om, hvad de små piller var. 


Da jeg er multiallergiker (herunder mange forskellige slags pollen), måtte vi tænke kreativt da det kom til den øvrige borddekoration, da blomster dekorationer var udelukket. Jeg vidste, at når vi nåede maj måned plejer jeg at være på rigeligt med medicin, og jeg gad ikke at skulle tage mere for at kunne være med til mit eget bryllup. Derfor blev der bestilt store høje lysestager, hvorpå der blev stille bloklys. Herudover lavde jeg hvide kugler (lavet af snor, dyppet i lim og viklet omkring en ballon). 

Beklager billedkvaliteten, det er taget med min mors telefon. 
Rundt om, blev der lagt nogle grene, og så blev der sat servietter på. Billedet her, er af noget bedre kvalitet, da det blev taget af vores bryllupsfotograf. 


Desuden lavede jeg selv mit strømpebånd. 

Herudover, lavede jeg selv vores bryllupskage, som blev i tre etager. Selve kagebunden var en vaniliebund med hakkede mandler i, som blev flækket til tre bunde pr etage. I mellem bundene blev der lagt creme, det ene lag var en brombær-mascarpone creme, mens det andet lag var en asti-creme. Kagen blev smurt op og dækket med fondant. Fondanten var et kompromis. Jeg brydes mig ikke om smagen, jeg synes det er alt for sødt, men jeg kunne ikke få den samme farve hvis jeg brugte marcipan. Og her valgte vi altså udseende over smag. Så blev den pyntet med små blomster, som jeg selv havde stukket ud i fondant og malet med noget spiseligt farvet pulver. 

Vi havde ikke selv taget et brudepar med til kagen, da vi begge synes det er lidt mærkeligt (og grimt), men kokken i køkkenet ville ikke sende kagen op uden brudepar, så brudepar fik vi alligevel. Overflødighedshornet stod hotellet for, og tror aldrig jeg har smagt så godt konfekture. 

De små blomster, som jeg pyntede kagen med. Lavede 96 stk (delt mellem to forskellige størrelser), og brugte en god del af dem. 
Hmm, så tror jeg også at jeg nåede rundt om det, jeg selv lavede til brylluppet. En dag, skal jeg nok tage mig sammen og få lavet et DIY indlæg til hvordan man laver bordæskerne og panodilæskerne, og smide en opskrift op på kagen.  



torsdag den 27. marts 2014

Alt det jeg i sin tid lavede til mit og mandens bryllup (del I)

For snart to år siden blev manden og jeg gift, og selvom det var et bryllup på SU budget, var der bare ting, som jeg ikke ville gå på kompromis med. Så i stedet for at købe os til mange ting, blev der kreeret mange ting til dagen. Det første jeg startede med, var at designe et monogram og vælge et mønster, som skulle være gennemgående på det hele. Mønsteret, fandt jeg på nettet, og vil jeg ikke gengive her som skabelon, da jeg ikke har rettighederne til det. 

Herefter fulgte fulgte valg af farver, som blev råhvid, gammelrosa og en mosgrøn. Disse farver var gennemgående, lige fra invitationer til borddekorationen. 

Invitationerne så således ud: 
Invitationerne udepå

Sådan så invitationerne så ud inden i.
Til kirken lavede jeg risæsker, hvorpå monogram, dato og mønster igen var gennemgående.





Desuden havde vi en masse vandflasker til receptionen, hvor jeg havde pillet etiketten af, og designet en, som passede ind i temaet. Disse har jeg desværre ikke et ordentligt billede af, men har forstørret og klippet lidt i et af billederne fra brylluppet, så man kan få en fornemmelse af, hvad jeg snakker om. 



I næste del, viser jeg det, som jeg lavede til bordet og kagen. 

mandag den 24. marts 2014

Regnbue rangle fra Lutter Løkker

Normalt er jeg ikke den store hækler, men da jeg opdagede bloggen Lutter idyl, og at kvinden bag bloggen havde udgivet bogen "Lutter Løkker", måtte jeg overgive mig, og kaste mig ud i et par nye hækleprojekter. 
Bogen er simpelthen så fin og godt lavet, og selvom det er et stykke tid siden at jeg sidst har haft hæklet, har jeg ikke haft nogen problemer med at følge opskrifterne. De er skrevet så nemt udførelige, at jeg vil sige, at selv en nybegynder kan følge med. 
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt bogen er nogen for dig, så smut ned forbi dit lokale bibliotek og lån den, men vær forberedt på ventetid, for den er eftertragtet (det er den i hvert tilfælde her i Odense!!). Jeg er ikke i tvivl, jeg skal ud have købt den på et tidspunkt, for jeg lånte den på biblioteket, og jeg var slet ikke færdig med den, da jeg skulle levere den tilbage. 
I forhold til original opskriften, har jeg lavet lidt om på mine buer/snore. I opskriften hækler man en gang rundt med fastmasker om luftmaskekæden, her valgte jeg at hækle to runder, da jeg ellers syntes at mine buer/snore ikke blev brede nok. Derfor hæklede jeg også to rækker med kædemasker i midten af buen/snoren, for at kompensere for den ekstra bredde.
Inde i selve det blå rør har jeg puttet en bjælde. Selve monteringen af mine buer på røret, er jeg ikke så stolt af, for det kunne jeg bare ikke gøre lige så flot, som det er i bogen. Men det kunne jo ske at jeg på et tidspunkt hækler én til, da den er så nem at hækle, og at monteringen bliver lidt pænere på denne. 

Dette indlæg er på ingen måder sponseret af Lutter Løkker/Lutter Idyl, men er et udtryk for min personlige holding til bogen. 


onsdag den 19. marts 2014

DIY sengerand

 


Et andet større projekt, som jeg har haft gang i er at lave en sengerand til lille C. Det tager sådan set ikke så lang tid at sy selve sengeranden, meeeen fik den idé at jeg ville bruge noget stof fra IKEA, som jeg har malet, og det tager altså tid. 

Det man skal bruge er: 

Til yderstof: 

                     2 stykker stof af 122 cm x 33 cm
                     1 stykke stof af 118 cm x 33 cm

Til inderstof: 

                     2 stykker stof af 119 cm x 27 cm
                     1 stykke stof af 118 cm x 27 cm
Skum:
                     2 stykker af 175 cm x 25 cm med en tykkelse på 3 cm

Her har jeg brugt en skummadras fra Stof og stil på 200 cm x 80 cm, som jeg har skåret de to stykker af.

Evt. 8 m piping bånd og en lynlås på 22 cm. 

Inderstoffet er købt i IKEA (hedder TIDNY), her har jeg også købt stoftusser. Yderstoffet er fra Stof og stil. Piping-båndet har jeg lavet ud fra noget skråbånd jeg havde til at ligge. 

Hvis du gør som jeg, så start med at tegne på stoffet, og klip herefter de tre stykker stof ud som du skal bruge. Husk at læse på brugsanvisningen på de stoftusser du bruger, hvordan man sørger for at de hæfter på stoffet. Ved IKEAs tusser, skal stoffet stryges efter påføringen, men det er lidt forskelligt. 



Sy herefter stykkerne sammen, så man har et langt stykke, et kort stykke og et langt stykke. Dette gør man på både inder- og yderstoffet. Hvis man vil have piping-bånd på, så er det nu man skal sy det på inderstoffet. Se evt. her for en god vejledning i at sy piping bånd på. 

Nu skal man lave hjørner på sit yderstof. Vend stoffet med retsiden op, og fold stoffet ret mod ret, således der dannes en trekant. Mål 4 cm ind fra hjørnet og 4 cm ned, sæt en streg. Sæt en markering 1 cm inde på stoffet fra kanten. 

Sy på stregen indtil markeringen, der er 1 cm fra kanten. 

Klip det overskydende stof af. Og gentag for de resterende tre hjørner.



Sy herefter forside og bagside sammen, husk at der er 1 cm sømrum. Overlock eller zigzag stoffet hele kanten rundt. Sy ikke den ene ende sammen, da du her skal sætte lynlås i. 



Til sidst syes lynlåsen i, i den ende som man ikke syede sammen. Jeg har syet en skjult lynlås i. En god guide til hvordan man syer usynlig lynlåse i kan man finde her på laralil.blogspot.dk.


De to stykker skum, som man har skåret ud af skummadrassen, sys nu sammen. Dette kræver lidt tålmodighed, da skummet godt kan være ret uhåndterbart.



Nu er det bare at fylde skummet i ens sengerand og lyne op og så er den færdig. Her skal man dog være forsigtig og ikke blive overivrig ligesom mig selv, for så ender man med at hive ens skum i stykker og må sy det sammen én gang til. 


Den færdige sengerand.










TV møbel

Her har været lidt stille den sidste uge, har haft travlt med et par større projekter. I efteråret flyttede manden og jeg i ny lejlighed, og i forbindelse med det byggede min far os et tv-møblement, hvor vi havde plads til alle vores DVD'er, spil og vores to spille konsoller. Dette fine møbel er lavet i 16 mm MDF plade, og er rigtigt fint, men MDF er altså ikke ret kønt at se på. Men har slet ikke haft tid til male det, før nu. Og hold da op, hvor det pyntede.  

Vores TV-møbel inden malingen. 

 Vores TV-møbel efter malingen. 


Malingen der er brugt er fra Jotun, og er fra serien Lady Sensitive med glans 30. Dette er et helt bevist valgt at vi har valgt en maling der er svanemærket, da vi har haft problemer med at jeg har reageret på maling tidligere. Denne gang har jeg slet ikke reageret på malingen, selvom det er mig der har malet, så det er virkeligt positivt. Dog er malingen også dyrere en almindelig maling, men for en allergiker som mig, er de ekstra penge givet godt ud. 
Jeg har først givet det hele en gang grunder (også fra samme serie), og derefter to gange maling. To gange er rigeligt, da malingen dækker virkeligt godt, og desuden har den en lækker konsistens, som er nem at arbejde med. 


tirsdag den 11. marts 2014

Babysengesæt



I weekenden fik jeg taget hul på et projekt, som har lagt et stykke tid på mit sybord, nemlig et sæt babysengetøj. Jeg blev overrasket over hvor kort tid det tager at sy sådan et sæt sammen, og det er ikke sidste gang at jeg gør det. 
Jeg brugte LaRaLiLs DIY guide på babysengetøj med pipingkant og usynliglynlås - du kan finde den her
Stoffet jeg har brugt er fra Stof og stil, det samme er pipingkanten. Jeg købte lidt mere af stoffet, end jeg havde brug for, så nu har jeg nogle rester til overs, som jeg skal have fundet ud af at bruge. Meeen det tror jeg ikke bliver noget problem. 

søndag den 9. marts 2014

Virkelig vidunderlig chokolade-karamel kage

Fandt den anden dag en opskrift på en Himmelsk chokolade- og karamelkage inde på Sofies Spisekammer, og midt i en craving den anden aften måtte jeg simpelthen lave den. Og jeg vil gerne advare på forhånd, den smager vidunderligt og den er alt for let at lave, så er man advaret inden man laver den. 

Jeg fulgte opskriften, som den står på siden, og vil derfor ikke gengive den her.  Dog skal man huske at være forsigtig, når man laver sin karamel, den brænder meget let på. Men ellers er kagen virkelig let at lave. 
Og når jeg siger at den smager vidunderligt, så mener jeg det. Kagen nåede kun lige at runde et døgn i vores køleskab, inden manden og jeg havde spist den. 

fredag den 7. marts 2014

Velkommen til min blog

Så fik jeg langt om længe oprettet min egen blog. Her vil jeg boltre mig lystigt med at vise de ting frem, som jeg går og hygger dig med. Da bloggen jo er helt ny, vil jeg her til en start, starte med at vise nogle af de ting frem, som jeg har lavet tidligere, og som jeg har gang i lige nu. 



Nogle af de ting som jeg allerede har lavet, og som jeg vil vise her på bloggen fremover. 
Hmm… Jeg kan se at jeg skal blive bedre til at bruge mit kamera i stedet for telefonen.

Ud over alle mine kreative ting, opskrifter og alt sådan noget, vil der nok også komme et enkelt hverdagsglimt en gang imellem. Og her må jeg nok indrømme at noget af det bedste (foruden manden) er ham her: 

Må indrømme at han desværre ikke er fast inventar her i husstanden, da det er mine forældres hund. Men passer ham jævnligt og plejer at have ham i sommerferien. Og må sige han er en total lækkerbisken, men til tider lidt blondine dum, hvilket kun gør at man holder endnu mere af ham.